Kedves Érdeklődők!

2021-re két almot tervezünk!
Várhatóan Nissa (Maccabee Love’s In The Air) és Zoey (LOS Highland Dancer) lesz fedeztetve,
elvihető kiskutyák kb július-augusztusban várhatóak. 
Ezekből az almokból show minőségű és kifejezetten pörgős-aktív kölykökre számítunk FEKETE-FEHÉR színben!
Sportos, aktív és tapasztalt jelentkezőket várunk. 

Előjegyzés menete: bemutatkozó levél küldése majd személyes beszélgetés!

 

 

Többet szeretnél megtudni róla? Kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot! 

Kizárólag bemutatkozást is tartalmazó üzenetekre válaszolunk!

11 + 5 =

Hogyan válasszam ki a számomra ideális kiskutyát?

Kennelünkben nagy figyelmet fordítunk arra, hogy mindenki a céljainak és életvitelének, temperamentumának megfelelő kiskutyával térhessen majd haza, hiszen 12-14 évre választ társat. Éppen ezért nálunk nem a gazdijelölt választ, hanem mi választunk. A kiskutyákat a nálunk töltött 8 hét alatt megfigyeljük és temperamentum teszten is átesnek. Ez alapján döntjük el, kinek melyik kiskutya a legmegfelelőbb.

Muszáj ivartalanítani? Mikor érdemes?

Igen, a tőlünk származó kiskutyákra, nagyon kevés kivételtől eltekintve, ivartalanítási kötelezettség vonatkozik. Sokkal egyszerűbb az élet egy olyan kutyával, akit nem a hormonjai irányítanak időről-időre. Arról nem is beszélve, hogy egészségügyi kutatások is bizonyítják, az ivartalanított kutyák tovább élnek, nem szoknak rá a szökésre, jellemzően nem agresszívak fajtársaikkal szemben. A műtétet fiatal korban az ivarérés környékén (vagy közvetlenül előtte, vagy az első jelek megjelenése után) 8-12 hónapos kor környékén érdemes elvégeztetni.

Mit kapok a kutyám mellé?

Életre szóló támogatást, mely azt jelenti, hogy a későbbiek folyamán bármikor fordulhatsz hozzánk problémáiddal, mi igyekszünk segíteni. Kutyatrénerként akár a kiképzés, viselkedési problémák, akár a táplálás vagy egészségügyi gondok esetén is mindent megteszünk, hogy segítsünk. Ezen felül minden kölyök szerződéssel, egészségügyi garanciával, oltási könyvvel (igény szerint útlevéllel), microchippel, számlával, törzskönyvvel és kölyöktáp csomaggal kerül átadásra.

Kutyaiskolába kell járnom vele?

Mindenképpen ajánlott! Mivel a border collie híres az eszéről ezért határozott, következetes nevelésre van szüksége, különben észre sem vesszük és a kutyánk a fejünkre nő! Fontos, hogy a kutyaiskola választásnál pozitív megerősítéssel dolgozó iskolát válasszunk, a hagyományos (őrző-védő, szöges nyakörv stb.) kiképzés nem a border collie jellemének megfelelő, megtörheti a kutyát.

Tenyészteni szeretnék, kaphatok ilyen célra kölyköt?

 

Mivel a tenyésztési munka sok szakmai tudást és tapasztalatot kíván, kifejezetten tenyésztési célra nem adunk el kiskutyát. Lehetőség van társtulajdonosként részt venni a munkánkban, ez természetesen szorosabb kapcsolattartással és kötelezettségekkel jár, melyet szerződés szabályoz.

Nem szeretnék kiállításra járni, hobbi célra is vásárolhatok kiskutyát?

Természetesen! Az elsődleges cél, hogy kiskutyáink boldogok legyenek, ehhez nem feltétel a kiállításokra járás. Az aktív élet, az egészségügyi ellátás, a minőségi élelem viszont mindenképpen fontos! A hobbi célra eladott kiskutyák ára alacsonyabb, ezért cserébe viszont ivartalanítási kötelezettséggel jár! Ezt minden esetben ellenőrizzük, állatorvosi igazolást kérünk.