Eladó Kiskutyák

Kedves Érdeklődők!

2019-es alomterv

Nova x Curtis 
várható születési  idő: 2019 június vége
Nova – a cukilány, mindenkinek és mindig puncsol, sosem unja meg. Terápiás képzése jól halad, ha most nem lennének kiskutyái már vizsgáztunk volna, így ez az őszre tolódik. Voltunk kiállításokon is, a Champion címhez még egy osztálygyőztes cím hiányzik. 
Curtis – Breaking Waves By The Lake – amellett hogy többszörös champion és tényleg gyönyörű, nagyon jó terelő ösztönnel is rendelkezik, terelő munkavizsgája van. Mivel a G alom kölykeivel nagyon elégedettek vagyunk (mind Curtis tenyésztője, Sólym Tímea, mind én) úgy gondoltuk jól működhet a párosítás az anya után a lányával is. 
Aktív, sportos kiskutyákat várunk fekete-fehér színben. 

2020-as alomterv

Nissának várhatóan 2020 elején lesznek kiskutyái. Mivel ő a legaktívabb kutyánk az ő kölykei kizárólag tapasztalt gazdikhoz kerülhetnek. Akiknek már van némi tapasztalatuk kutyákkal és esetleg valami sportot is szeretnének űzni a kutyájukkal. 

Többet szeretnél megtudni róla? Kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot!

15 + 4 =

Hogyan válasszam ki a számomra ideális kiskutyát?

Kennelünkben nagy figyelmet fordítunk arra, hogy mindenki a céljainak és életvitelének, temperamentumának megfelelő kiskutyával térhessen majd haza, hiszen 12-14 évre választ társat. Éppen ezért nálunk nem a gazdijelölt választ, hanem mi választunk. A kiskutyákat a nálunk töltött 8 hét alatt megfigyeljük és temperamentum teszten is átesnek. Ez alapján döntjük el, kinek melyik kiskutya a legmegfelelőbb.

Muszáj ivartalanítani? Mikor érdemes?

Igen, a tőlünk származó kiskutyákra, nagyon kevés kivételtől eltekintve, ivartalanítási kötelezettség vonatkozik. Sokkal egyszerűbb az élet egy olyan kutyával, akit nem a hormonjai irányítanak időről-időre. Arról nem is beszélve, hogy egészségügyi kutatások is bizonyítják, az ivartalanított kutyák tovább élnek, nem szoknak rá a szökésre, jellemzően nem agresszívak fajtársaikkal szemben. A műtétet fiatal korban az ivarérés környékén (vagy közvetlenül előtte, vagy az első jelek megjelenése után) 8-12 hónapos kor környékén érdemes elvégeztetni.

Mit kapok a kutyám mellé?

Életre szóló támogatást, mely azt jelenti, hogy a későbbiek folyamán bármikor fordulhatsz hozzánk problémáiddal, mi igyekszünk segíteni. Kutyatrénerként akár a kiképzés, viselkedési problémák, akár a táplálás vagy egészségügyi gondok esetén is mindent megteszünk, hogy segítsünk. Ezen felül minden kölyök szerződéssel, egészségügyi garanciával, oltási könyvvel (igény szerint útlevéllel), microchippel, számlával, törzskönyvvel és kölyöktáp csomaggal kerül átadásra.

Kutyaiskolába kell járnom vele?

Mindenképpen ajánlott! Mivel a border collie híres az eszéről ezért határozott, következetes nevelésre van szüksége, különben észre sem vesszük és a kutyánk a fejünkre nő! Fontos, hogy a kutyaiskola választásnál pozitív megerősítéssel dolgozó iskolát válasszunk, a hagyományos (őrző-védő, szöges nyakörv stb.) kiképzés nem a border collie jellemének megfelelő, megtörheti a kutyát.

Tenyészteni szeretnék, kaphatok ilyen célra kölyköt?

 

Mivel a tenyésztési munka sok szakmai tudást és tapasztalatot kíván, kifejezetten tenyésztési célra nem adunk el kiskutyát. Lehetőség van társtulajdonosként részt venni a munkánkban, ez természetesen szorosabb kapcsolattartással és kötelezettségekkel jár, melyet szerződés szabályoz.

Nem szeretnék kiállításra járni, hobbi célra is vásárolhatok kiskutyát?

Természetesen! Az elsődleges cél, hogy kiskutyáink boldogok legyenek, ehhez nem feltétel a kiállításokra járás. Az aktív élet, az egészségügyi ellátás, a minőségi élelem viszont mindenképpen fontos! A hobbi célra eladott kiskutyák ára alacsonyabb, ezért cserébe viszont ivartalanítási kötelezettséggel jár! Ezt minden esetben ellenőrizzük, állatorvosi igazolást kérünk.